Google Ads for dummies – Enkle tips for å komme i gang

En komplett guide til Google Ads for nybegynnere

Introduction:
Google Ads er en av de mest effektive måtene å markedsføre virksomheten din på nettet. Det gir deg muligheten til å nå ut til potensielle kunder som søker etter produktene eller tjenestene du tilbyr. Men for nybegynnere kan det være overveldende å komme i gang med Google Ads. I denne bloggposten vil vi gi deg en komplett guide til Google Ads, fra å opprette en konto til å optimalisere kampanjene dine.

1. Hva er Google Ads?
Google Ads er Googles annonseringsplattform som lar bedrifter vise annonser på Google-søkeresultatsiden og på andre nettsteder i Google Display-nettverket. Når noen søker etter noe relatert til din virksomhet, kan du bruke Google Ads til å vise annonser som er relevante for søket. Annonseringen fungerer på en auksjonsmodell, der du byr på nøkkelord som er relevante for din virksomhet. Når noen søker etter disse nøkkelordene, konkurrerer annonsørene om å få vise annonser på toppen av søkeresultatene.

Forskjellen mellom organisk søk og betalt søk er at organisk søk er resultatene som vises naturlig basert på Googles algoritme, mens betalt søk er annonser som vises øverst på søkeresultatsiden. Organisk søk er basert på relevans og kvalitet, mens betalt søk er basert på budgivning og relevans.

2. Hvorfor bør du bruke Google Ads?
Det er flere fordeler med å bruke Google Ads for virksomheten din. Først og fremst kan det hjelpe deg med å nå ut til potensielle kunder som allerede er interessert i produktene eller tjenestene du tilbyr. Når noen søker etter noe relatert til din virksomhet, er de allerede i kjøpsmodus, og ved å vise annonser for dem kan du øke sjansene for at de velger din virksomhet.

I tillegg kan Google Ads hjelpe deg med å øke salget ditt. Ved å vise annonser for potensielle kunder som allerede er interessert i det du tilbyr, kan du øke sjansene for at de konverterer til betalende kunder. Du kan også bruke Google Ads til å øke merkevarebevisstheten din ved å vise annonser for folk som søker etter relaterte produkter eller tjenester.

3. Hvordan opprette en Google Ads-konto?
For å komme i gang med Google Ads må du opprette en konto. Gå til Google Ads-nettstedet og klikk på “Kom i gang nå” -knappen. Du vil bli bedt om å oppgi informasjon om virksomheten din, som navn, nettsted og bransje. Deretter må du opprette et Google Ads-kontonavn og velge riktig valuta for betaling.

Når du har opprettet kontoen din, må du sette opp betalingsinformasjonen din. Du kan velge mellom forskjellige betalingsmetoder, som kredittkort eller fakturering. Du må også velge et budsjett for kampanjene dine. Det er viktig å sette et realistisk budsjett som passer til virksomheten din og målene dine.

4. Hvordan sette opp en kampanje?
Når du har opprettet en Google Ads-konto, kan du begynne å sette opp kampanjer. Først må du velge kampanjetype. Det er flere forskjellige typer kampanjer å velge mellom, som søkenettverk, displaynettverk, shopping og video. Velg den typen kampanje som passer best for virksomheten din og målene dine.

Deretter må du velge målretting for kampanjen din. Du kan målrette annonsene dine basert på geografisk beliggenhet, språk, demografi og interesser. Det er viktig å målrette annonsene dine mot de riktige menneskene for å øke sjansene for at de konverterer til betalende kunder.

Når du har valgt kampanjetype og målretting, må du sette budsjettet for kampanjen din. Du kan velge mellom en daglig budsjett eller et totalt budsjett for kampanjen. Det er viktig å sette et budsjett som passer til virksomheten din og målene dine.

5. Hva er nøkkelord og hvordan velge dem?
Nøkkelord er ord eller fraser som folk bruker når de søker etter noe på Google. De er viktige fordi de hjelper Google å forstå hva annonsene dine handler om, og de hjelper deg med å nå ut til potensielle kunder som søker etter det du tilbyr. Når du velger nøkkelord for kampanjen din, er det viktig å velge relevante nøkkelord som er relevante for virksomheten din og målene dine.

Det er flere verktøy du kan bruke for å finne relevante nøkkelord. Google Ads har et eget verktøy kalt “Nøkkelordplanlegger” som kan hjelpe deg med å finne relevante nøkkelord basert på søkevolum og konkurransedyktighet. Du kan også bruke eksterne verktøy som Google Trends eller SEMrush for å finne relevante nøkkelord.

6. Hvordan skrive en god annonse?
Å skrive en god annonse er viktig for å tiltrekke seg potensielle kunder og øke sjansene for at de klikker på annonsen din. Det er flere tips du kan følge for å skrive effektive annonser. Først og fremst må du være tydelig og konkret i annonsen din. Fortell potensielle kunder hva du tilbyr og hvorfor de bør velge deg.

Det er også viktig å inkludere nøkkelord i annonsene dine. Dette hjelper Google å forstå hva annonsene dine handler om, og det hjelper deg med å nå ut til potensielle kunder som søker etter det du tilbyr. Bruk nøkkelordene dine i overskriften og beskrivelsen av annonsen din.

7. Hvordan optimalisere kampanjen din?
Når du har opprettet en kampanje, er det viktig å overvåke og justere den regelmessig for å forbedre resultatene. Du kan bruke Google Ads-rapporteringsverktøy til å se hvordan kampanjen din presterer, og gjøre endringer basert på disse resultatene.

En måte å optimalisere kampanjen din på er å bruke A/B-testing. Dette innebærer å opprette flere versjoner av annonsene dine og se hvilken som gir de beste resultatene. Du kan teste forskjellige overskrifter, beskrivelser og nøkkelord for å finne ut hva som fungerer best for din virksomhet.

8. Hvordan måle suksess?
For å måle suksessen til kampanjen din, må du spore og analysere resultatene. Google Ads gir deg tilgang til flere rapporter som viser deg hvor mange ganger annonsene dine er vist, hvor mange klikk de har fått, og hvor mange konverteringer de har generert.

Det er viktig å bruke disse dataene til å forbedre kampanjen din. Hvis du ser at en annonse ikke får mange klikk eller konverteringer, kan du gjøre endringer for å forbedre resultatene. Du kan også bruke dataene til å identifisere trender og mønstre som kan hjelpe deg med å optimalisere kampanjen din.

9. Vanlige feil å unngå når du bruker Google Ads.
Det er flere vanlige feil som nybegynnere gjør når de bruker Google Ads. En vanlig feil er å ikke sette et realistisk budsjett. Det er viktig å sette et budsjett som passer til virksomheten din og målene dine, slik at du ikke bruker for mye penger på annonser som ikke gir resultater.

En annen vanlig feil er å ikke velge relevante nøkkelord. Det er viktig å velge nøkkelord som er relevante for virksomheten din og målene dine, slik at du når ut til potensielle kunder som søker etter det du tilbyr.

10. Tips for å forbedre resultatene dine med Google Ads.
For å forbedre resultatene dine med Google Ads, kan du følge noen ekstra tips og triks. Først og fremst er det viktig å holde deg oppdatert på endringer i Google Ads-algoritmen. Google oppdaterer jevnlig algoritmen sin, og det er viktig å være oppmerksom på disse endringene for å optimalisere kampanjene dine.

Du kan også bruke remarketing for å nå ut til potensielle kunder som allerede har besøkt nettstedet ditt. Dette kan øke sjansene for at de konverterer til betalende kunder.

Conclusion:
Google Ads kan være en kraftig markedsføringsverktøy for virksomheten din, men det kan være vanskelig å komme i gang. Med denne guiden håper vi å gi deg en god forståelse av hvordan du kan bruke Google Ads for å nå ut til potensielle kunder og øke salget ditt. Husk å overvåke og justere kampanjene dine regelmessig for å oppnå best mulig resultater.