Ung dame sitter foran laptop og leter etter det perfekte bildet.

Her finner du gode bilder til din nettside

Her er noen tips for å finne gode bilder til nettsiden din eller sosiale meder.

  1. Bruk høykvalitetsbilder: Når du velger bilder til nettsiden din, er det viktig å sikre at de er i høy kvalitet. Dårlig kvalitet eller kornete bilder kan gi et dårlig inntrykk av nettsiden din og påvirke brukeropplevelsen negativt. Prøv å velge bilder med høy oppløsning og god belysning. Du kan finne gratis bilder på Pixabay . Disse kan brukes fritt uten krediterering. Men husk at noen bilder er kun for redaksjonelt bruk.
  2. Velg relevante bilder: Bilder på nettsiden din bør være relevante for innholdet på siden. Hvis du for eksempel har en side om matlaging, bør bildene du velger være matrelaterte og vise maten på en attraktiv måte. Unngå å bruke bilder som ikke har noe med temaet å gjøre, da dette kan forvirre eller skuffe brukerne. Du kan finne bilder til en svært hyggelig pris på Depositphotos .
  3. Vær oppmerksom på bildenes størrelse: Bilder som er for store eller tunge kan føre til at nettsiden laster sakte, noe som kan ødelegge brukeropplevelsen. Sørg for å optimalisere bildene for nettet ved å justere størrelsen og komprimeringsnivået. Dette vil hjelpe til med å sikre at nettsiden laster raskt og jevnt. Du kan bruke tjenester som ShortPixel til å redusere størrelsen bildene uten at det forringer kvaliteten.
  4. Bruk unike bilder: Prøv å velge bilder som er unike og ikke allerede er brukt på andre nettsteder. Dette vil hjelpe til med å gjøre nettsiden din skiller seg ut og gir den et mer personlig preg. Bruk din lokale fotograf. I Arendal har vi Mona Hauglid som er kjent for å ta gode portrettbilder og Birte Runde som tar foto til pressebruk og sosiale medier. Visible kan også hjelpe deg.