Stig ser inn i datamaskinen.

Hvordan sikre din WordPress hjemmeside mot hacking?

Høsten er en fin tid til å sitte inne og kose seg foran datamaskinen. Det gjelder også for hackere, derfor må du passe ekstra godt på din WordPress hjemmeside akkurat nå.

Hackere kan blant annet bruke din hjemmeside til å generere trafikk til andre websider og tjene penger på klikkene. Er du riktig uheldig kan de også stjele informasjon om dine kunder.

Som om ikke det var nok kan en side som er hacket bli merket med en advarsel eller forsvinne fra Google. I tillegg kan eventuelle annonser du kjører på Google og Facebook bli stanset. Prosessen med å få din side tilbake i normal kan være tidkrevende og kostbart.

Har du serviceavtale med Visible kan du selvsagt ta det helt med ro.

Her er seks tips for å sikre hjemmesiden din mot hacking

  • Alltid ha en fersk backup av din hjemmeside. Da kan den enkelt gjenopprettes uansett hva som skjer. La backupen ligge flere steder slik at den enkelt kan hentes opp om det blir nødvendig.
  • Ikke la hjemmesiden din ligge på shared hosting. Da deler du server med mange andre og du står i fare for å bli hacket dersom noen andre på samme server blir hacket. God hosting til WordPress får du fra 100 kroner og oppover. Husk å bestille SSL til din server slik at ikke hackere kan fange passordet ditt når du logger deg inn eller når kunder fyller ut skjemaer på hjemmesiden.
  • Pass på å holde WordPress oppdatert. En oppdatert WordPress er vanskelig å hacke. Oppdater WordPress, tema og utvidelser. Ta bort utvidelser som ikke er i bruk og fjern kommentarer som ikke hører hjemme på hjemmesiden din.
  • Bruk et avansert passord og bytt det ofte. Hackere lurer til seg brukernavn og passord og legger ut lister med brukernavn og passord som andre hackere kan kjøpe rimelig. Ved å bruke et unikt brukernavn blir det mye vanskeligere for hackerene å komme inn i din hjemmeside. Du bør aktivere totrinnsbekreftelse for innlogging i WordPress og alle andre nettsteder du logger deg på via en nettleser. Nedenfor ser du en link til et sted du kan sjekke om hackere allerede har ditt brukernavn og passord.

https://haveibeenpwned.com

  • Sikre nettsiden med sikkerhetsutvidelser. iThemes Security og Wordfence er eksempler på utvidelser som blant annet vil stenge ute hackere som forsøker å logge inn gjentatte ganger. I tillegg kan slike utvidelser søke etter virus og mistenkelige filer på din WordPress installasjon.
  • Overlat problemene til noen andre. Visible tilbyr en serviceavtale hvor vi tar ansvar for at din side alltid er sikret, oppdatert og har en backup som ikke er mer enn 1 måned gammel. Ta kontakt på stig@visible.no i dag og tegn en avtale så du også kan føle deg trygg. Før vi tegner avtale sjekker vi om din side allerede er hacket.

Del gjerne med noen andre som trenger tips til å sikre sin WordPress hjemmeside.